Det magiska undret från Eskilstuna

Viskades tyst den 18 januari, 2016 inom På scen! och har märkts: , , , , , , , , ,

Han är banktjänstemannen som sadlade om vid 24 års ålder, då trolleriet tog över. Vilket i sin tur ledde till en karriär som ståuppkomiker för Carl Tillenius. Han är med andra ord en rolig kille.

Att underhålla är kul. Ståuppen har utvecklats ur mitt trollande. Men det är trolleriet som är grunden, och jag kan inte hålla det borta från ståuppen heller.

Carl har fascinerats av trolleri ända sedan förskoleåldern. Men han fick aldrig någon trollerilåda i julklapp som så många andra. Istället var det hans pappa som själv försökte sig på att göra tricks, och därför fanns det en bok om magi hemma.

Magin har alltid funnits där för mig. Jag kan inte föreställa mig ett liv utan det. Att vara trollkarl handlar om en besatthet, att öva. Och att öva igen.

När han var tonåring lärde han känna Mr. Colland, en trollkarl i Eskilstuna. Mr Colland blev något av en mentor och när han dog, fick Carl ärva mycket av sin läromästares rekvisita och böcker. Och idag bor Carl på samma adress som hans mentor hade när de först möttes.

En rolig sak med att hålla på med magi är alla knasiga kollegor. Ingen show är den andra lik och man lär sig oerhört mycket genom att studera hur andra gör.

carl_tillenius2

När Carl står på scen den 29 maj hos Magic Bar på Karlaplan i Stockholm, är det inte första gången. Han har varit en populär artist länge och eftersom han är så etablerad kan du ha sett honom tidigare.

Jag har avgett ett heligt löfte till Arne om minst ett nytt nummer varje gång jag uppträder på Magic Bar.

Carl har en tydlig målsättning med sin sin show:

Publiken ska känna hur roligt det är med trolleri! De ska både ha skrattat och blivit lurade i en härlig blandning. Men inte på något obehagligt sätt, det är viktigt att stämningen är trygg och hjärtlig.

Att magin och trolleriet är så fascinerande, tror Carl kan ha flera orsaker. En av dem är att vi i vuxen ålder blir avtrubbade och vana vid att verkligheten är förutsägbar.

Idag kan man ju googla det mesta, folk är vana vid att snabbt finna en förklaring ett knapptryck bort. Men den där känslan när man var liten och på riktigt undrade hur saker går till, vart tog den vägen? En oemotstsåndlig grej med trolleri är just känslan av förundran. Att hålla barnet inom sig levande.

Boka söndag 29 maj

Gilla Carls Facebooksida!

Följ Carl på Instagram! 

Följ Carl på twitter! 

Lyssna på Carl Tillanders och Patrik Kolars podcast Runda kiosken,

På Itunes eller på Podomatic

Om paskhare

The world is a magic place!