Carl Tillenius

Trollkarlen på bilden skrattar glatt.
Carl Tillenius började sin professionella karriär som ung trollkarl med att turnera med Folkets Hus & Parker runt om landet. Och i dag…har han blivit äldre.
Trolleriintresset har funnits sen barnsben. Som tonåring lärde han känna Mr. Colland ((Om Mr. Colland och många andra svenska trollkonstnärer kan man läsa i Christer Nilssons bok Svenska Trollkarlar )), en mycket erfaren och underhållnade trollkarl i Eskilstuna. De sågs regelbundet och den äldre magikern blev lite som en mentor för den yngre. 1999 avled Mr Colland och Carl fick som 20-åring ärva mycket av sin läromästares rekvisita, böcker och framförallt den väska som funnits med i alla Collands shower. Väskan fick leva kvar i Carls folkparksturner. Numera har väskan pensionerat sig och bor tillsammans med Carl på, otroligt nog, samma adress som hans mentor hade när de först möttes. Carl har däremot inte pensionerat sig utan jobbar vidare med trolleriet mer än någonsin.
Carls show har i dag utvecklats till något som blandar lika mycket trolleri som stand up comedy. Han uppträder regelbundet på humorklubbar runt om i landet bland annat på prestigefyllda Norra Brunn i Stockholm. Utöver det är han ständigt engagerad på olika event, små som stora. Allt från galashower, middagsunderhållning till mindre close up- shower. Och ibland öppnar sig en liten lucka i hans hektiska schema, och då passar vi på Magic Bar på att boka denna publikfirare snabbt som attans!