”Det ska pirra i magen”

Trollades fram den 19 januari, 2016 inom På scen! och har märkts: , , , , , , , , , ,

Simon Almers har alldeles för många intressen för sitt eget bästa. Och aldrig får han sova heller:

Det är så kul med trolleri! Man övar trick på nätterna. Trolleriet involverar så mycket, vad man än är intresserad av går det att få utlopp för sin kreativitet. Tycker du om att svarva, går det att använda till att bygga tricks, kan du sy är det användbart för scenografi och rekvisita och så vidare.

Han inspireras av dramatik och ser trolleriet som de specialeffekter som skiljer teater från film.

Jag försöker alltid föra in humor och ett teatralt uttryck i mina föreställningar. Min show bygger på en story om en antikvitetsaffär. Du vet hur det är, man är jätterädd att man ska råka ha sönder någonting. För mig går allting sönder! Sedan lagar jag det på mystiska sätt.

På senare tid har Simon varit anlitad som konsult för flera TV-produktioner och han bygger tricks åt andra trollkarlar. Men han är också flitig som scenartist.

 

Jag gillar det här med att öva. Ett trick som på scen tar fem minuter kan ta flera månader att öva in. Därför är det väldigt spännande att se publikens reaktioner. Applåderar de där jag trodde eller på andra ställen? Det är så subtilt, det kan handla betoning på en stavelse eller en konstpaus på en halv sekund.

Simon representerade Sverige i VM i Italien förra året och tidigare har han vunnit titlarna svensk och nordisk mästare i grenar som allmän magi och scenmagi.

Att stå på scen är en känsla som är svår att beskriva. När du kliver av scenen, är det som att kliva av en berg- och dalbana. Det enda man tänker är: När ska vi åka igen? Precis som när man åker berg-och dalbana ska det pirra i magen så att man skärper sig.

Senast framträdde han på Magic Bar i höstas. Några nya nummer blir det när Simon inleder kvällen den 22 och 23 januari.

Det enda som gör mig riktigt nervös är om jag inte är nervös! Det värsta som kan hända är att sluta försöka bli bättre och det dummaste man kan göra som artist är att släppa garden och slappna av och tänka: ”det här kan jag”.

Besök Simon Almers hemsida!

Följ Simon på Instagram! 

Följ Simon på twitter!

Gilla Simons Facebooksida!

Om paskhare

The world is a magic place!