Panik för svensk VM-magiker

Viskades tyst den 9 juli, 2015 inom Vimmel och har märkts:
Simon Almers förlorade bagage

Just nu, när detta skrivs, har världsmästerskapen vid FISM2015 i italienska Rimini precis börjat, och våra tre svenska deltagare är på plats – de som uppträdde på vår världsmästarkväll förra månaden: Håkan Berg, Jacob Schenström och Simon Almers. Men just Simon Almers råkade ut för en ren mardrömshändelse som gjorde hans två första dagar i Rimini helt panikartade. Simon Almers antikaffärSimons tävlingsakt handlar om en ung man som kommer in i en antikaffär, där han i snabb takt blir utsatt för en mängd dråpliga magiska incidenter. Rekvisitan består av en simon-bags-gone trattgrammofon, en liten byrå, ett bord och en golvlampa. Allt är antingen modifierat eller specialbyggt, och Simon har ägnat fem år åt att uppfinna, bygga och förbereda inför denna veckas tävling, och allt går att smidigt packa ned i specialväskor märkta med hans namn. Första tecknet på problem var att flygbolaget Air Berlin krävde Simon på betalning för extrabagaget två gånger, eftersom de uppenbarligen inte har nån internkommunikation. Andra tecknet på problem var att Simons tävlingsakt var borta vid ankomsten till Rimini. Air Berlin hade slarvat bort Simons väskor och hade ingen aning om var de fanns!
Enda möjligheten att få nån form av respons alls var att fråga på Air Berlins facebooksida, och där svarades det att; nej, de hade inga planer att börja leta efter Simons bagage förrän det varit borta i fem dagar – dvs. inte förrän Simons tävlingsdag hade passerat.
Simon, klokt nog, postade ett facebookinlägg om sin situation på söndagen, och det fick viral spridning. En mängd människor hörde av sig till flygbolagets facebooksida, så bara 6 timmar senare kom svaret att de genast skulle börja leta efter Simons utrustning, men poängterade att de inte kunde skynda på leverans av väskorna om och när de hittades. Simons väskor återfunna Ungefär en timme senare nådde den virala spridningen massmedia… Först skrev SVT om Simons belägenhet. Några minuter senare dök nyheten upp hos Expressen. Sen skrev Aftonbladet om det. Och på måndagsmorgonen därpå blev det en radiointervju om Simon och hans förlorade väskor. Simon Almers VM-akt Uppenbarligen orsakar den massmediala uppmärksamheten en viss press på flygbolaget, för det som händer härnäst är lite lustigt. Simon skriver själv om det på Facebook: ”Nu efter massa timmar ringer Air Berlin mig för första gången. Det är en nästan gråtfärdig person som har hand om Air Berlins sociala medier. Han har nu hittat mina väskor och lovar att ha dem hos mig på tisdag morgon precis i tid för mitt teknikrep. Nu hoppas jag innerligt att detta stämmer och att allt är helt när det väl kommer fram och att inget saknas.” Och mycket riktigt, Air Berlin hade gett vika för anstormingen från de sociala medierna, höll sitt löfte och levererade Simons väskor med bilbud. Och teknikrepetitionen kunde göras som planerat.
Nu återstår bara själva tävlingsmomentet som sker idag, torsdag den 9 Juli. Vi håller alla tummarna!

https://www.youtube.com/watch?v=m8E_f5_BsQ0

Om Arne

Arne Nilsson, eldsjälen & krögaren, fick för 15 år sedan visionen om att skapa en restaurang i Stockholm med trolleritema. Norra Europas enda i sitt slag. 2009 blev visionen verklighet.