Uppdatering från magi-VM.

Synliggjordes den 10 juli, 2015 inom Vimmel

En liten uppdatering från VM i trolleri! Så här skriver Johan Ståhl (silvermedaljör 2012). Ett referat direkt från Italien och världsmästerskapen.
– Arne

VM i trolleri, vad är det!?

2800 trollkarlar från hela världen samlas för workshops, föreställningar, föreläsningar men framförallt tävlingar. Över 150 akter har sållats fram genom nationella mästerskap och världsdelsmästerskap. Nu är vi här vid VM i trolleri, i Rimini, Italien för att se vem som är bäst i världen!.
Jacob Schenstrom med svävande röd bollHöganäsbon Jacob Schenström tävlade i tisdags. Experterna benämnde Jacobs akt som ”stark och fräsch”, och kommenterade att Jacob tänkt rätt när han designat akten som en ”Hollywood Blockbuster”. Jag kan bara säga att jag är stolt att vara del av Team Sweden. Bra jobbat Jacob! Du har jobbat hårt och förtjänade din stående ovation.

Simon Almers antikaffärSimon Almers fick som tur var tillbaka sin rekvisita i tid, efter att flygbolaget slarvat bort alla hans väskor. Han tävlade på torsdagen med sin akt om en ung mans missöden i en antikaffär och allt gick som det skulle! Modernt trolleri med jordglobar och stenkakor. Go Team Sweden!!!

Håkan Berg med ugglaSista svenska akten Håkan Berg levererade under fredagen! Det första som skedde var att en svävande kula drog honom av scenen. Sen trollades en mekanisk duva fram ur eld. Dèjá Vu med ett reptrick och till sist trollades en jätteuggla fram! Stående ovation, juryn gapskrattade till denna underbara comedyakt! Två jurymedlemmar tog till och med upp sina telefoner och fotade under akten. Succé!!

Mvh Johan Ståhl

I morgon Lördag är det prisutdelning och vi på Magic Bar sitter på helspänn och hejar. De tre magikerna som tävlat har alla uppträtt hos oss och de gjorde ”Världsmästarshowen” här på vår showkrog innan tävlingarna så våra gäster fick vara de första att se tävlingsakterna.
Du kommer säkert att få se deras tävlingsakter på Magic Bar i framtiden.
Länge leve Magin! – Arne

Om Arne

Arne Nilsson, eldsjälen & krögaren, fick för 15 år sedan visionen om att skapa en restaurang i Stockholm med trolleritema. Norra Europas enda i sitt slag. 2009 blev visionen verklighet.