”Jag har längtat efter att göra den här showen”

Dikterades högt den 19 november, 2015 inom På scen! och har märkts: , , , , , , , , ,
Artister på julshowen 2015

Nalle the GreatUnder veckorna fram till jul kommer Magic Bar på Karlaplan i Stockholm att bli Nalles the Greats klubb, där han är oinskränkt domptör.

Till tonerna av Louis Armstrong och andra jazziga evergreens – den musikintresserade kommer att känna igen örhängen från tidigare gyllene epoker i Europas nöjesliv – välkomnar Nalle the Great publiken till sin värld.

– I min klubb är det julpyntat, det kommer att bli lekfullt och jag vill att publiken ska njuta, säger Nalle Laanela, pappa till figuren Nalle the Great som är kvällens värd och showartist.

Han har utformat showen med en blinkning till Blackstone the Great och andra stora magiker på 1900-talet. P Nalle Laanela är en av landets mest meriterade cirkus- och magiartister. Utbildad i fysisk teater på teaterskolor i Paris och Kalifornien, grundare av svenska Clowner Utan Gränser, föreläsare och lärare på Dans- och Cirkushögskolan och författare till kultboken the Clown Manifesto.

Tidigare har han bland annat turnérat med Burnt Out Punks där han gjorde den eldslukande figuren Inferno och showen Moulin Noir – ”Moulin Rouge gone terribly wrong” – där han var cirkusdirektören Ziegler.

– Det är väldigt mycket maskineri runtomkring och en omfattande apparat med mycket logistik att turnéra med så stora föreställningar. Därför har jag länge längtat efter att göra min egen show där lekfullheten och kontakten med publiken blir mer intim. Skillnaden är ungefär som rockkonserter på stora stadion jämfört med Nirvana unplugged.

Nalle utlovar en färgsprakande show i Liberaces anda.

– När storvulenheten krockar med Nalle the Greats tillkortakommanden, uppstår en komisk effekt.

Om paskhare

The world is a magic place!