Jon Armstrong

Jon Armstrong med kortmagi Jon Armstrong är en av de få i världen som fått utmärkelsen ”Close Up Magician of the Year” av The Academy of Magical Arts ((Märk väl att detta är en autentisk och renomméfylld utmärkelse till skillnad från fejkpriset ”Merlin Award”)). Det är ingen slump att han fått just den utmärkelsen! Redan som tonåring utmärkte han sig i sin hemstad Orlando i Florida, och som 20-åring blev han engagerad som ”hustrollkarl” vid Walt Disney World där han stannade tills han fem år senare blev ”headhuntad” till Caesar’s Magical Empire i Las Vegas. Efter ett antal år där flyttade han till Hollywood och blev snabbt en favoritartist på Magic Castle.

Väl i Hollywood kom hans specialkunskaper till användning på helt nya sätt, och han blev en uppskattad konsult till TV- och filmproduktioner såsom The Mentalist, Arrested Development, CSI, Spiderman 3 m.fl. Plus att han även haft en mängd uppdrag inom den föga uppmärksammade nischen ”hand double”… dvs. när du ser en känd skådis göra något fingerfärdigt i en film, så är chansen stor att det är Jons händer du ser.

FilmklippJon är en sällsynt besökare på våra breddgrader. Skälet att vi ens kunnat boka honom är för att hans Europeiska kollegor i många år har bett honom komma och föreläsa om sina nyskapande upptäckter och kreationer, och i år föll han äntligen till föga och arrangerade en föreläsningturné genom hela Europa, och när vi på Magic Bar insåg att hans färdplan förde honom nära vår lilla showkrog i Stockholm, så agerade vi snabbt och bokade in honom. Detta är alltså ett mycket sällsynt tillfälle att se en av de internationella stjärnorna inom close-up magin.