Trolleri på nära håll

Dök, som genom trolleri, upp den 24 januari, 2016 inom På scen! och har märkts: , , , , , , ,

Det började vid sju års ålder då lille Leif skulle uppträda på Roliga Timmen i skolan och inte visste vad han skulle hitta på. Som tur var hade pappa ett häfte hemma med trolleritricks i.

Unge Leif Olberius framträdande rönte uppmärksamhet och uppskattning av de andra i klassen, och sedan var det kört. Det så småningom väldigt tummade häftet Trettiosex Trolleritricks av Hector el Neco kom att bli en följeslagare genom skolåren.

Han är en showman med stort hjärta och en sedan länge väletablerad artist.

FOTO: Martin Lundström
FOTO: Martin Lundström

På Magic Bar kommer han att gå runt bland borden och trolla, den sortens magi som kallas ”close-up” eller mingeltrolleri.

”Det är roligt med direktkontakten med publiken. Ofta har folk sett trolleri på TV, men det är en annan grej i verkligheten när du själv är delaktig. Då kan var och en själv se att det inte handlar om kameravinklar eller några inspelade effekter som är pålagda i efterhand”

Ända sedan Leif började som juniorkontaktman för Svensk Magisk Cirkel för femton år sedan, har han väglett många unga trollkarlar i magins mysterier.
”För mig har han betytt enormt mycket” säger till exempel Simon Almers.

”Jag hade inte varit där jag är idag utan honom. När man är ung är det viktigt med någon som tror på det man gör och som hjälper en vidare”.
”Han har ett enormt bra öga för vad som funkar och inte. Han kan kolla på en akt och direkt se vad i den som behöver förbättras: om det är storyn, tekniken eller det teatrala”.

Leif är annars skådespelare och regissör med ett förflutet hos olika teatergrupper. På helgerna uppträder han tillsammans med Gay Lundin på Viking Lines Finlandsbåtar och han är ofta anlitad för att regissera andra trollkarlars föreställningar.

Trolleri är egentligen en konstig form av underhållning. Som absurd teater på något sätt.

Besök Leifs hemsida
Prenumerera på Leifs youtubekanal 
Följ Leif på Instagram
Följ Leif på twitter

Om paskhare

The world is a magic place!