Oförskämt internationellt gästspel

Dikterades högt den 27 januari, 2016 inom På scen! och har märkts: , , , , , , ,

“Your magic is amazing but you are rude, arrogant and obnoxious.” Domaren Simon Cowell i brittiska Idol skrädde inte orden när han sa vad han tyckte om Matthew Wright.

Men Matthew kan vara hur oförskämd, arrogant och motbjudande han vill, han är i alla fall en av Englands och kanske Europas mest eftersökta trollkarlar. Även om den brittiska hemmapubliken kan ha svårt att få se honom, eftersom han till vardags driver sitt eget ställe, Chamber of Secrets, i Torremolinos på spanska solkusten.

Självförtroendet verkar han inte ha några problem med, han har rentutav kallat sig själv för världens bästa trollkarl!

Kanske kan det ligga något i det, för han har vunnit en rad brittiska utmärkelser och placerade sig tvåa i FISM – som kan sägas motsvara OS i magi – 2012.

evolution of matt bw

Matthew är även dockspelare och komiker och utbildad på Central School of Speech and Drama i London, en känd teaterskola som även utbildat Sir Lawrence Olivier och Judy Dench.

Efter examen gick Matthew vidare med en högskoleutbildning i specialeffekter där han lärde sig att formge och tillverka spännande och aldrig tidigare skådade magiska tricks.

De har vunnit många priser, men hans lätt galna karaktär på scen har också blivit mycket uppskattad. Det är den som lär ha gett honom smeknamnet ”den akustiske Doctor Who”.

Vad som menas med det får den som kommer till Magic Bar på Karlaplan i Stockholm den 29 och 30 januari se!

Matthew Wrights hemsida

Prenumerera på Matthews youtubekanal 

Hitta Matthew på LinkedIn

Om paskhare

The world is a magic place!