Modernt trolleri med doldis

Dikterades högt den 26 maj, 2016 inom På scen! och har märkts: , , , , , , ,

Först övade han länge i hemlighet för sig själv. Senare började han uppträda för andra trollkonstnärer. Och nu är Tommy Sköld en fullfjädrad artist, fullt beredd att möta publiken ikväll torsdag för ännu en av sina omtyckta shower.

Den där mikrosekunden av fascination när allt annat försvinner. Det är värt allt. Det är magi på riktigt. Och det är en sådan upplevelse publiken jag vill ge publiken när de kommer för att se min close-up show.

Han tvivlade länge på sin egen förmåga. Brukade hänga på den magiska baren vid Karlaplan och se hur andra gjorde. Ingen visste hur den där killen som omsorgsfullt iakttog andra trollkonstnärer övade i sin ensamhet. Men rätt var det var lossnade det för Tommy, han tog mod till sig och började visa upp sin magi för publik.

Magiker Tommy SköldHan tycker om att uppträda på Magic Bar, norra Europas enda ställe i sitt slag.

Det är så kul för det finns alltid någon som bara haft vägarna förbi och kommit in utan att veta vad de ska vänta sig. Och så bara älskar de det och kommer fram efteråt och säger att ”det här var den bästa kvällen i mitt liv!” För dem som inte upplevt trolleri på det här sättet förut, är det ju som att upptäcka en helt ny värld.

De som känner till Tommy sedan tidigare, kanske främst förknippar honom med myntmagi. Men han trollar med lite vad som helst som råkar finnas i närheten. Tekniken är viktig.

Jag övar varje vaken minut. Det kliar i kroppen just nu för jag kan inte komma åt mina mynt, jag smygtränar i byxfickan hela tiden. Visserligen jobbar jag mycket med mynt, men det är inte det enda vardagliga föremålet som det är värt att trolla med. Vad kan hända med en sockerbit eller ett glas, till exempel?

Tommy vill förmedla en feelgood-känsla. Det är modernt trolleri han håller på med, inget uppstyltat.

Det tristaste som finns är om publiken uppfattar det som om vi trollkarlar gör saker för att luras. Att det är någon slags överlistningssport. Så är det ju inte. Vi vill underhålla och vad det än är som händer så är vi minst två om det. En upplevelse vi skapar tillsammans.

Boka torsdag 26 maj

Om paskhare

The world is a magic place!