Mästermentalisten som manipulerar dina sinnen

Skrevs den 2 mars, 2016 inom På scen! och har märkts: , , , , , , , ,

Psykisk illusionist, tankeläsare, mentalmagiker… Det finns många ord för vad Micke Askernäs håller på med. Men en sak är säker: Du kommer att tvivla på dina sinnen och undra hur han gjorde det!

Micke Askernäs började trolla redan som liten. Farfar kunde trolla och han fick en trollerilåda när han fyllde sex år. Sedan fortsatte han att trolla sig genom studenttiden och gjorde en rad framträdanden bland annat för företag. Men det var något som inte stämde.

 

Jag kände mig begränsad och 1999 kom jag fram till att jag skulle ta en paus från trolleriet och lära om och lära nytt.

Han träffade Derren Brown på en magikerkongress och blev inspirerad. Gick en hypnotisörsutbildning och lärde sig mer om cold reading – konsten att ”läsa av” människor.

En traditionell trollkarl jobbar mycket med att lura ögat. Inom mentalismen är det andra färdigheter som gäller. Trolleriet och mentalismen kommer ur olika traditioner och fokuserar på olika saker. Det spännande med mentalism är att det handlar så mycket om kommunikation och interaktion med publiken.

I sin nya kapacitet som mentalist uppträdde han första gången 2004 på Alsters herrgård utanför Karlstad. Showen var inte alltigenom lyckad, tycker han själv, men Micke förstod ändå att han hittat sin nya grej

Det var som att hitta hem. Det kändes helt rätt.

Sedan dess har han uppträtt och turnerat på större och mindre scener i Sverige och utomlands. Nu i helgen kommer han till den magiska baren vid Karlaplan för ett efterlängtat framträdande:

Det blir en fartfylld, spännande show med mycket humor!

Boka fredagen den 4 mars

Boka lördagen den 5 mars

Besök Mickes hemsida

Gilla Mickes sida på Facebook

Följ Micke på twitter

Prenumerera på Mickes youtubekanal

Om paskhare

The world is a magic place!