Förbluffande bluffar och stormande skratt

Noterades glatt den 16 februari, 2016 inom På scen! och har märkts: , , , , , , , , ,

Att låta sig hänföras av hur magisk tillvaron är. Att se hur det till synes omöjliga ändå går att göra. Att ryckas med av oförställd förundran och minnas den där känslan från när man var liten och allting var nytt.

Man ser det i ögonen på publiken när det händer. Hur är det möjligt? undrar de. När publiken går hem vill jag att de ska ha en varm, härlig känsla i kroppen. De ska ha blivit sex år på nytt! säger David Persson som med sina hundrafemtio resdagar om året är en av landets mest flitiga trollkarlar.

Han reser helst med tåg, men de kan ju vara opålitliga, så det blir en hel del flyg och bil också. Mest blir det runtom i Sverige men David kajkar också runt i Europa på event, kick-offer och mässor.

david-persson2-foto-irika-sandstrom
FOTO: Erika Sandström

Nu var det ett tag sedan sist han hade tid att komma till Magic Bar och David har längtat efter den magiska baren vid Karlaplan:

Jag ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka! Magic Bar är unikt, det finns inget liknande någon annanstans. Och stället har en härlig scen, nära inpå publiken. Men det bästa av allt är publiken, det finns ingen publik som är bättre att uppträda för än den på Magic Bar!

– Till Magic Bar kommer publiken eftersom de verkligen vill se se trolleri. De vet varför de är där, det ger en skön känsla och atmosfär som man inte så ofta upplever på andra ställen.

Vägen till trolleriet uppenbarade sig i Danmark. Där var lille David när en vän till familjen gjorde trolleritricks, bland annat ett trick med gummiband där gummibanden liksom går igenom varandra.

Jag blev helt fascinerad. Hur är det möjligt? och sedan kunde jag inte tänka på något annat. Hur gjorde han?

När David kom hem till Bromölla igen lånade han boken Sällskapstrolleri av Harry Lorayne.

Det fanns inte så mycket internet på den tiden, så jag gick till biblioteket och lånade den. När lånetiden gick ut, lånade jag om den. Och lånade om. Den var nog utlånad till mig åtta månader om året ungefär.

Han läste trolleritidningar och andra magiböcker, och började med att lära sig enklare tricks. Efter ett par år behärskade han även gummibandstricket till fulländning.

I början var det kul att lära sig och nu är det bästa av allt med trolleriet att ge en känsla, ett mervärde, till sin publik. Att det jag gör har ett värde och uppskattas.

david-persson1-foto-irika-sandstrom
FOTO: Irika Sandström

I Davids shower finns alltid ett inslag av humor.

Skratt tycker jag är så härligt. Det finns inget bättre än när någon kommer fram efteråt och säger att ”det här var verkligen så kul och helt annorlunda än jag föreställde mig”.

Boka fredag 19 februari

Boka lördag 20 februari

Besök Davids hemsida
Gilla Magiker David Persson på Facebook 
Prenumerera på David Persson på Youtube

Om paskhare

The world is a magic place!