Mirakelhelg och uppståndelse!

Dikterades högt den 3 maj, 2016 inom Nyheter och har märkts: , , , , , , , , , , ,

Vi lever i en magisk värld. Det sker underverk hela tiden. UTESERVERINGEN

Inte bara har Jesus stigit till himmelen, det är dessutom äntligen vår och Stockholm bjuder på sommarvärme.

Det firar vi genom att öppna vår populära uteservering med utsikt över det förtrollande Karlaplan. Välkomna förbi på ett glas i solen!

Fira Krille Flygare

Som du kan läsa mer om här, inleder Stefan Eriksson Kristi Himmelfärdshelgen på torsdagen.

Boka torsdag 5 maj

fredagen blir det underhållning av en flerfaldigt prisbelönad artist. Simon Almers, en av världens bästa trollkarlar, bjuder på mingeltrolleri och close-up show i det inre rummet där Oscar Reutersvärds omöjliga figurer pryder väggarna.

Underhållning i framkant av fysikforskningen

På lördagen blir det scenshow och då kommer Simon, som studerat fysik på KTH, att visa att han ligger i framkant när det gäller forskning i partikelfysik.

Simon AlmersTeleportering, att något transporteras som en exakt kopia till någon annanstans, har länge varit ett tema i Science Fiction, inte minst i Star Trek.

Fysikerna har på senare tid i experiment verkligen lyckats teleportera enstaka partiklar. Men Simon tänker ta det hela ett steg längre och ge sig på större objekt.

I praktiken är ju teleportering fullt möjligt, säger han. Det handlar bara om att skapa en exakt kopia, och att båda kopiorna inte finns samtidigt.

Rasmus i trekant
Rasmus i trekant

Under lördagkvällen får Simon sällskap av den sällsynt begåvade Rasmus Wurm, som är känd från cirkus- och varietéföreställningar. Utöver en rad trolleritrick framförda med förödande charm, kommer ni att få se prov på Rasmus häpnadsväckande skicklighet med jojo.

Även det underhållning som verkar trotsa fysikens lagar!

Boka fredag 6 maj

Boka lördag 7 maj

 

Om paskhare

The world is a magic place!