Johnny Lonn Minnesshow

Utropades den 15 maj, 2013 inom På scen!
Show till mInne av Johnny Lonn

The One and Lonnly – en kavalkad av artister i glädjens tecken och till stöd för Hjärnfonden.
Onsdag 22 Maj, kl 18.30.

Vår vän Johnny Lonn

Johnny Lonn med dödskalleOnsdagen den 22:a Maj anordnar Magic Bar en speciell kväll till minne av vår vän Johnny Lonn (till höger i fotot). De som är lite äldre minns säkert Johnny från en mängd svenska TV-program på 1980-talet, men Johnny var nästan mer känd internationellt än bland allmänheten här hemma. Johnny Lonn uppträdde på Broadway i USA, i Monaco och på alla de stora kända scenerna, samt hade en framträdande roll i Jacques Tatis film ”Parade”. Han påverkade och förändrade hela trollerikonsten i Sverige, och fortfarande kan man se Johnnys inflytande hos nästan alla de trollkarlar som är verksamma idag – nästan alla har nån liten sak som är direkt inspirerat av honom. Johnny var även en stor vän och påhejare till oss på Magic Bar, så det känns ”rätt” att göra en minneskväll till Johnny Lonns ära. Vi har dock designat kvällens nöjen så att den ska roa alla!

The One and Lonnly

Vår konfrencier Bert-Åke Varg presenterar fem stycken artister denna kväll.

  • Leif Olberius (artistchef). Leif var som tonåring en av Johnny Lonns elever, och har satt ihop en föreställning som Johnny skulle ha gillat att se.
  • Håkan Berg är en komiker som även har trolleri i sin palett, och precis som Johnny har han gått sin egen väg och undvikit alla genvägar.
  • Tom Stone. Johnny hade höga krav på trolleriet, och var återhållsam med komplimangerna. Men han tvekade aldrig med att säga ”det här är bra trolleri” när Tom Stone var på scen.
  • Johan Ståhl. Innan Magi-VM i Peking 2009 fick Johan tips och råd av Johnny Lonn. Vi tror inte det är en slump att Johan tog Brons i den tävlingen och Silver vid följande VM.
  • Jonas Södergren. En modern clown med trolleri i bakfickan. Jonas, precis som alla artister i föreställningen, har gått sin egen väg, och har en säregen humor som saknar motsvarighet.

Inträde för kvällen är 200 kr och går oavkortat till Hjärnfonden.

Kvällens meny

Denna kväll serveras endast en meny (vegetariskt alternativ kan beställas) som består av följande:

  • Välkomstdrink
  • Löjrom med hackad rödlök, gräddfil och äggula med toast Melba
  • Helstekt kalventrecôte med Dijonsenap- & dragonsås samt puré på sötpotatis smaksatt med citron
  • Polkagris-bavaroise

Pris för menyn: 475 kr.
Bordsbokning endast för middagsgäster
Boka bord via 08-667 25 00, via vår bokningssida :

 

Om Arne

Arne Nilsson, eldsjälen & krögaren, fick för 15 år sedan visionen om att skapa en restaurang i Stockholm med trolleritema. Norra Europas enda i sitt slag. 2009 blev visionen verklighet.

Comments are closed.