Vi har i dagarna smyglanserat höstens nya meny på vår kära nöjeskrog. Till vår glädje har menyn mottagits med lystna blickar och vattnande munnar.
Låt oss titta på ett axplock bland nyheterna:
Förrätter
Vi har skapat en förrätt som består av en gul- och rödbetscarpaccio som vi gratinerat med Chevre-ost. Den toppas med rostade valnötter och serveras sedan med ruccola och rosmarinshonung.
Bland de övriga förrätterna finns Havskräftsoppa, Cognacsgravad laxfilé och Hemrökt ankbröst. Och det sistnämnda är inte tomma ord, vi röker faktiskt ankbröstet själva.
Huvudrätter
Bland huvudrätterna har vi två spännande olika fiskrätter. Det finns även en vegetarisk rätt som t.o.m. blivit populär bland icke-vegetarianerna. Dessutom har vi satsat på anka även som huvudrätt, med en spännande kryddning bestående av fänkål, ingefära och chili. Vi tror även starkt på vår helstekta lammlägg, som ganska intressant. Man skulle kunna kalla det klassisk husman med franska övertoner. Lammläggen serveras med syrade rotfrukter och en tryffelpotatispuré. Plus en lammsky smaksatt med calvados. Voilá!
Desserter
Våra desserter är alltid populära, och det kommer nog inte ändras med höstens meny. Vår speciella egna klassiker Polkagrisbavaroise finns givetvis kvar – vissa gäster har hotat med myteri om den försvann. Men vi har även några nyheter. Mest spännande bland dem är nog en vit chokladmousse som vi hyvlar Valrhona-choklad ovanpå precis innan serveringen. Mums!
Se hela menyn här: Höstmeny 2012