Silver tänker ta guld

Uppstod ur intet den 14 april, 2016 inom På scen! och har märkts: , , , , , , , , , ,

Silver. Det är inte bara hans efternamn utan också upprepade gånger placeringen i SM. Nu vill tankeläsaren och mentalisten Henrik Silver ta guld i Nordiska Mästerskapen i Uppsala om två veckor.

Därför är han laddad som aldrig förr när han kommer till den magiska baren vid Karlaplan nu i helgen. Det blir en unik show där publiken kommer att få se en hel uppsättning nya tricks – eller ”mindtricks”,  som Henrik säger.

henriksilver2

– Allt är eget och unikt material som anknyter till den aktuella samhällsfrågan om identitetskapning. Publiken kommer att bli både fascinerad och förbryllad. Hur gick det till? Hur gjorde han? är frågor som man kommer att diskutera efteråt.

Samspelet med publiken är en viktig drivkraft för Henrik Silver:

-Såklart är det underhållning jag håller på med och jag gör en show som roar och ger många goda skratt. Men det är inte hela grejen. För till skillnad från menlös underhållning, handlar det också om att engagera publiken. Jag ser inte publiken som passiva åskådare, utan som viktiga deltagare.

Han har uppträtt runtom i landet på professionell nivå i många år nu. Från början höll han på med mer traditionell magi, men för ungefär tio år sedan bytte han inriktning mot mentalism. Varför?henriksilver1

– Det ska inte gå att lista ut så lätt hur saker och ting går till. Om du trollar fram kaniner ur en hatt, trollar med kort eller sågar itu damer på scen, är publiken på förhand inställd på att det finns speglar, lönnfack och fingerfärdighet bakom hur det till synes omöjliga går till. När det gäller tankeläsning och mentalism är det mycket svårare att lista ut metoderna, det är det som är så fascinerande tycker jag själv. Och jag vill verkligen sätta myror i huvudet på folk!

Som supportakter kommer Lauri Tuhkanen och Roy Mattson – som även han värmer upp inför Nordiska Mästerskapen – att gå omkring bland borden och trolla.
Boka fredag 15 april
Boka lördag 16 april

För dig som vill se mer av Henrik innan du bokar:

Besök Henriks hemsida

Daniel Paris skräms av Henrik Silver

Henrik Silver utövar sina mind skills

Gilla Henriks fansida på Facebook

Om paskhare

The world is a magic place!