Mustaschprydd mingelmagi inleder snöslaskets månad

Dikterades högt den 1 februari, 2016 inom På scen! och har märkts: , , , , , , , ,

Vad kan vara tristare än tisdag-onsdag i februari? En vanlig arbetsdag i de grå skyarnas, håglöshetens och snöslaskets månad. Men vänta! Det går att göra en sådan dag till något att se fram emot!

Allt du behöver göra är att ta dig till Karlaplan och slinka in på Magic Bar. Där kommer Stefan Eriksson att ge dig och ditt sällskap en upplevelse som är mer än en vanlig krogkväll. Du kommer att undra långt efteråt: Hur gjorde han det där? Hur gick det till?

Jag gillar få folk lite osäkra på vad de verkligen sett. Att göra vardagliga föremål till något förbluffande. Inte kanske så mycket för vad de är, utan på grund av hur de beter sig, berättar Stefan.

När han inte går omkring och trollar bland borden, kommer han på onsdagen att ge en exklusiv liten show i det innersta rummet.

Det blir close-up magi, trolleri på nära håll. I en tid när vi är uppkopplade och allt går att googla vill jag erbjuda något oförklarligt, något som sätter myror i huvudet på folk.

Många har en tydlig bild av trolleri som inte stämmer, menar Stefan.

I mitt fall handlar det inte så mycket om frack och hög hatt och jag gör inga tricks med konstiga lådor. Jag har min mustasch och med den slutar överensstämmelsen med bilden av en klassisk trollkarl.

Han säger att han inte vill luras, utan istället ge gästerna en upplevelse som är svår att sätta ord på. Kanske vill han få dig att tvivla på dina sinnen?

Stefans väg till magin började när han var 16 år och var med sina föräldrar på Bokmässan i Göteborg. På kvällen gick de och såg Joe Labero på Rondo. Den unge Stefan blev helt fascinerad.

Efteråt studerade jag videoklipp i detalj för att lista ut hur han gjorde. Jag var väldigt nöjd med att ha lyckats lista ut det. Men sedan, långt efteråt visade det sig att han gjorde på helt andra sätt! Så det jag hade listat ut var andra sätt att göra det på. Det är en av de saker som är så fascinerande med trolleri, det går alltid att hitta nya vägar!

Besök Stefans hemsida

Gilla Stefans sida på Facebook

Följ Stefan på twitter

Om paskhare

The world is a magic place!