Ståhlmannen från Uppsala

Framtrollades den 26 februari, 2016 inom På scen! och har märkts: , , , , , , , ,

Det hade blivit en helt logisk talserie i magi-VM: Att börja med att bli trea 2009, fortsätta som tvåa 2012 och sedan bli världsmästare 2015. Men det blev ett annat slags förstapris för världstvåan Johan Ståhl när han blev pappa till Dante.

johan_stahl_tre_jokrar

Jag föreslog namnet Dante utan att nämna att det finns en trollkarl som heter så. Men efter ett tag kom det ändå fram. Han ska få bli precis vad han vill och välja själv om han vill jobba med close up-magi eller stora illusioner…

Johan är en dedikerad trollkarl som tillhör de allra bästa och han har har uppträtt jorden runt. Till Magic Bar har han den här gången med sig ett antal nya trick.

johansstahlinaction

Publiken ska gå från Magic Bar glada och inspirerade. Bra magi ska också vara lite retsam, så någon kanske blir en smula förtörnad. Annars är det just nu inspiration och lekfullhet som lockar mest, att utforska och skapa unikt material i stunden.

Karriären som trollkarl på heltid har pågått i ett och ett halvt decennium. Det hela började när Johan som liten såg Paul Daniels Magic Show på tv hemma i soffan med föräldrarna.

Det var en vuxenvarieté med olika trollkarlar. Så fick jag veta att en av dem, och dessutom en som tillhörde de allra bästa, Topper Martyn, kom från Uppsala! Då kan man alltså bli trollkarl även om man kommer från Uppsala, tänkte jag.

Johan Ståhl trollkarl med ljus ur ärmarna

Tillsammans med en kompis lånade han Trolleri som Hobby och Sibyllans Hemligheter på biblioteket. Så småningom tog han kontakt med Uppsala Magiska Bröder och gick på deras möte. Och där stodTopper Martyn!

Topper var ganska gammal då och började väl tänka på att avveckla verksamheten så smått. Jag och pappa besökte honom och hans gigantiska lager i en källare i centrala Uppsala. Där köpte jag en illusion och en hatt. Hatten hänger med än – på bilden där jag sågar itu en kanin har jag Topper Martyns hatt!

Att gå igenom illusionerna i Topper Martyns källare tog sin tid.

Det fantastiska med Topper var ju att han var uppvuxen i en cirkusfamilj och verkligen hade historier att berätta. Och de var sanna, allihop! Varje illusion hade sin egen historia. Så det tog flera timmar att titta på några.

jstahlJohan har en fullspäckad tillvaro framöver för nu i april anordnar han Uppsala Magic and Comedy . Festivalen äger rum på flera ställen och teatrar i Uppsala och Johan är entusiastisk.

Förra gången kom det över 8 000 personer och artister från fyra världsdelar. I år kommer det att bli ännu större!

Besök Johans hemsida

Följ Johan på twitter

Prenumerera på Johans youtubekanal

Innan Johan går upp på scenen, kommer Jonas Södergren att underhålla publiken på den magiska baren vid Karlaplan.

Jonas är utbildad på den internationella teater- och clownskolan Ecole Philippe Gaulier i London och har spelat egna soloföreställningar på en rad olika platser i Sverige och utomlands.

Jonas Södergren trollar med ketchup
Jonas Södergren underhåller på Magic Bar 26-27 februari

l

Besök Jonas hemsida 

Prenumerera på Jonas youtubekanal 

Om paskhare

The world is a magic place!