Aktuellt

”Jag har längtat efter att göra den här showen”

På scen!
Restaurang med show i Stockholm

Under veckorna fram till jul kommer Magic Bar på Karlaplan i Stockholm att bli Nalles the Greats klubb, där han är oinskränkt domptör.

Nalle the Great

Till tonerna av Louis Armstrong och andra jazziga evergreens – den musikintresserade kommer att känna igen örhängen från tidigare gyllene epoker i Europas nöjesliv – välkomnar Nalle the Great publiken till sin värld.

– I min klubb är det julpyntat, det kommer att bli lekfullt och jag vill att publiken ska njuta, säger Nalle Laanela, pappa till figuren Nalle the Great som är kvällens värd och showartist.

Han har utformat showen med en blinkning till Blackstone the Great och andra stora magiker på 1900-talet. P Nalle Laanela är en av landets mest meriterade cirkus- och magiartister. Utbildad i fysisk teater på teaterskolor i Paris och Kalifornien,
grundare av svenska Clowner Utan Gränser, föreläsare och lärare på Dans-
och Cirkushögskolan och författare till kultboken the Clown Manifesto.

Tidigare har han bland annat turnérat med Burnt Out Punks där han gjorde
den eldslukande figuren Inferno och showen Moulin Noir – ”Moulin Rouge
gone terribly wrong” – där han var cirkusdirektören Ziegler.

– Det är väldigt mycket maskineri runtomkring och en omfattande apparat med mycket logistik att turnéra med så stora föreställningar. Därför har jag länge längtat efter att göra min egen show där lekfullheten och kontakten med publiken blir mer intim. Skillnaden är ungefär som rockkonserter på stora stadion jämfört med Nirvana unplugged.

Nalle utlovar en färgsprakande show i Liberaces anda.

– När storvulenheten krockar med Nalle the Greats tillkortakommanden, uppstår en komisk effekt.

Barnens favorit är grov på scen

Nyheter
En man med många trollstavar

Tobbe Trollkarl är känd från Lattjo Lajban och andra programledaruppdrag för barn på TV. Han har medverkat i dokusåpan Kändisbarnvakten och lett Barnens Allsång på Skansen. Så populär har han blivit hos den riktigt unga publiken att hans trollerilåda sålt i nästan en …

Barnens favorit är grov på scen

Magiresa sommaren 2015

Vimmel
En karta över den magiska resan genom skandiavien

Vår skandinaviska magiresa blev ett äventyr. Från Sverige via Öland landade vi i Danmark där vi såg cirkusshower, magiföreställningar och knöt intressanta kontakter. Återfärden gick via rekvisitahandlare i Halmstad och magiska kreatörer i Norrköping.

Magiresa sommaren 2015

Storslaget gästspel

På scen!
Shin Lim & Eric Jones

Ett internationellt gästspel av två amerikanska stjärnor. Shin Lim, som blev världsmästare i kortmagi i somras. Och Eric Jones, som är en modern mästare med mynt. Om du nån gång funderat på att gå på Magic Bar och se en show, så är just denna kväll ett hett tips.

Storslaget gästspel

Höstpremiär 2015

Nyheter
Tre trollkarlar på höstpremiären

4-5 September sparkar vi igång säsongen med en tvådagars höstpremiär. För att riktigt visa spännvidden inom svensk magi består premiär­programmet av neoklassisk vacker magi, skruvad humor och bisarrt omöjliga korttrick.

Höstpremiär 2015