Tom Stone

Tom Stone med kon och boll
Tom Stone växlar mellan subtil humor och passionerad dramatik, ibland från moment till moment, och ibland i samma andetag. Som trollkonstnär leker Tom med vad vi ser, och med vad vi tror att vi ser, lika lätt som du och jag andas. Detta är vad faktiskt vad som gör Tom till en genuint magisk person. Hans stora passion för magin som en konstform, hans respekt för dess rötter och gamla mästare samt hans enorma talang för att dissekera mänsklig kognition och perception – och hans förmåga att vända och rotera delarna och sätta ihop dem till något helt nytt, har gett honom erkännande och respekt från professionella magiker runt hela världen.

Från japanska TV-program om världens främsta trollkarlar, till shower på anrika Magic Castle i Hollywood, till föreläsningar på universitet där han är huvudlärare vid västvärldens första högskoleutbildning för proffstrollkarlar… ja, meritlistan är lång, men vi vill hellre att du ser honom i verkliga livet – t.ex. på Uppsala Magi- och Humorfestival, men helst här på Magic Bar.

Tom Stone är även en del av gruppen Stockholm Magic som arrangerar shower och föreställningar på Teater Tre under namnet Mystique.

Tom Stone är en sann renässansmänniska, en nyfiken mångsysslare med många och breda intressen. Till exempel har han byggt upp funktionaliteten av vår hemsida, och har som vår inofficiella ”webb-guru” sett till att vi lätt kan hittas via internet. Däremot har han inte skrivit ett enda ord av denna presentationstext. Hans egen text om sig själv var bara åtta ord lång(!).
Blygsamhet är ofta ett kännetecken för de som hellre pratar om sina verk än om sig själv.