Simon Almers

Simon-Almers_pressbild_Magic-Bar
Simon Almers är en ung trollkarl och underhållare från Stockholm vars intresse för trolleri väcktes redan som femåring.

Simon Almers var en av trollkarlarna i första säsongen av TV4s ”Talang 2007” där han som 12åring tog sig hela vägen till semifinal. Samma år tävlade Simon för första gången i trolleri-SM som yngsta deltagare, deltog i flertalet tv-program och började uppträda på event runt om i landet. 2007 kom att bli året då Simons artistkarriär tog fart på riktigt!

Sedan dess har tävlingarna och framträdandena fortsatt både här hemma i Sverige men även internationellt:

  • 2012: Simon blir Svensk Mästare i Allmän Magi Jr., 2:a i SM Allmän Magi Sr., gästar VAKNA! mad The Voice på Kanal 5, medverkar i Showproduktionen ”Magicians with Balls” som säljer slut samtliga föreställningar på Boulevardteatern i Stockholm.
  • 2013: Simon blir Nordisk Mästare i Scenmagi och börjar jobba inför att representera Sverige i EM och VM i trolleri.
  • 2014: Tävlar Simon för Sverige i Europeiska Mästerskapen i Magi med sin prisbelönta tävlingsakt, kommer till Semifinal i TV3s nysatsning av Talang Sverige tillsammans med trolleri-humorgruppen Magicians With Balls samt  blir även en av deltagarna på Europas första Magi-högskoleutbildning.
  • 2015: Simon tävlar för Sveriges räkning i FISM Italy 2015 (VM i trolleri) som även filmas för en Italiensk TV-produktion. Inför tävlingen blir Simon antagen till  fortsättningen av Magi-högskoleutbildningen.