Monetär magi med skånsk accent

Klottrades ned den 14 januari, 2016 inom På scen! och har märkts: , , , , , , , , ,

Ni vet hur det är. Plastkort är trista. Cash is king. Och Fredrik Ahlbertz specialitet är att trolla med mynt.

Det började när jag jobbade som bartender i Malmö på olika nattklubbar och diskotek. Jag kunde inte låta bli att låta gästerna undra lite var dricksen tog vägen. Men det ledde bara till ännu mer dricks!

Att låta mynt försvinna och komma tillbaka på oanade sätt blev mer och mer en konst för Fredrik. Han bestämde sig för att ta sin barmagi till nya nivåer. Förra året blev han svensk mästare i kategorin Mikromagi.

Det finns många trollkarlar som är inriktade på korttrick, men inte riktigt lika många intresserar sig för mynt. Mynt är kluriga att trolla med. De klinkar och är inte lika ljudllösa som kort. Så det är lite av en utmaning, och i Sverige är vi kanske en handfull trollerikonstnärer som är inriktade på det.

Fredriks trolleriintresse ledde till gig som trollkarl. De blev allt fler och han lämnade bartendertillvaron bakom sig. Inte minst inom banksektorn har Fredrik blivit en populär underhållare.

fredrik_ahlbertz3

Idag turnerar han ofta och mycket runtom i landet, inte minst till Stockholm och Göteborg. På Magic Bar brukar han uppträda ett par gånger om året.

Det blir alltid något nytt nummer och som med alla andra nördiga intressen vill man ständigt utvecklas.

Fredriks trolleriintresse uppstod från början på högstadiet. Hans motivation var att imponera på tjejerna.

Jag tänkte: Här ska det fixas brudar! Men istället var det tvärtom, andra killar som blev imponerade. Så det var ju lite snopet, på det sättet.

Hemma i Skåne hänger han med trollkarlsgäng i Malmö och Köpenhamn i små klubbar inom SMC, Svensk Magisk Cirkel och Magisk Cirkel Danmark

Besök Fredriks hemsida!

Prenumerera på Fredriks youtubekanal!

Följ Fredrik på Instagram!

Hitta Fredrik på LinkedIn

Om paskhare

The world is a magic place!