Smaker som får kärlekens gnista att tindra

Viskades tyst den 11 februari, 2016 inom Kocken tipsar! och har märkts: , , , , , , ,

En romantisk dukning med sidenband väntar våra gästar på Alla Hjärtans Dag den 14 februari.

Den läckra sexrätters-menyn i kärlekens tecken inleds med en champagnedrink. Showen serveras mellan rätterna.

För tidiga turturduvor börjar en första sittning klockan 14 på eftermiddagen. För de amorösa kvällspigga börjar sittningen klockan 19 på kvällen.

 

Magic Bar har pratat med kocken och köksmästaren Marcus Larsson om årets kärleksmiddag:

Förberedelserna börjar redan i januari för det är mycket som ska vara ”mis-en-place” (köksfranska för lagt på plats) i köket. Att välja råvaror med omsorg tar sin tid, rätter lagas från grunden, skaldjursfonden ska till exempel kokas i två dagar. Allt måste förstås vara tajmat och klart in i minsta detalj på Valentindagen!

Det är kanske årets mest hektiska kväll i köket med sex rätter, men Marcus är lugn:

Jag har gjort det här i fyra år nu, och har haft tillfälle att finjustera recepten litegrann. I köket är vi taggade inför uppgiften att överträffa oss själva och åstadkomma en ännu läckrare kärleksmiddag än förra året!

Här kommenterar kocken Marcus rätterna i årets kärleksmiddag

 

Om paskhare

The world is a magic place!