Premiärfest med Moulin Noir

Uppmärksammades den 10 april, 2015 inom Vimmel

moulin-ensembleVåra vänner i Moulin Noir hade premiär på sin nya föreställning på torsdagskvällen. Med stor glädje såg vi Nalle tillbaka i sin paradroll som den burleske illusionisten och charmören Ziegfried.
En ny bekantskap var danstrion Les Garçons Noirs, som bestod av tre suveräna dansare i högklackat: Christopher Bergström, Fernando Molin och Sandro Skagerberg – alla med erfarenhet från olika stora produktioner, men detta var tydligen första gången de jobbade tillsammans, vilket man inte alls skulle kunnat tro. De var så tighta att det verkade som de jobbat som ett team i många år!
milla-sofiaDet var även jätteroligt att återse Milla som senast uppträdde på Magic Bars julbordshow under hela December 2014 – och att se att akrobatpartnern Sofia var tillbaka på banan igen, eftersom hon skadade sig illa förra hösten. I den här showen startade de som ilskna, virriga och olycksdrabbade kockar som rusade genom lokalen med brinnande kastruller, för att sen gradvis avancera och bli befodrade till artister. Förutom den Vogue-snärtiga parakrobatik de vunnit ryktbarhet med, så gjorde de dessutom var sitt solonummer. Sofia med ett nästan skrämmande avancerat nummer med Chinese Pole i rätt cool genderbender-stil, och Milla med ett enormt vackert nummer i Aeiral hoop i 20-tals flapper-stil. Svärdslukerskan Maryanne MagdalenEmma Landberg gjorde intryck som ukrainsk piskare och diskjockey, sen bländades vi av strålglansen från Maryanne Magdalen. Även om hon har gästspelat hos oss på Magic Bar, så har vi aldrig sett henne fullt utblommad så här. Förutom att försätta publiken i skälvningar med sin fantastiska sångröst, så drev hon åskådarna till skräck­blandad förtjusning med sin eld- och svärdslukning. Enligt alla konstens regler vid den här sortens skandalösa varietér så flödade champagnen ymnigt och premiär­föreställningen slutade med stående ovationer som inte ville ta slut.
Givetvis vill vi ju att du och dina vänner ska vara så mycket och så ofta som möjligt på Magic Bar, och ägna så lite tid som möjligt hos våra konkurrenter – men ibland är en show så bra att man måste bortse från det affärsmässiga och istället tala från hjärtat. Och hjärtat säger att Metropol Palais har gjort ett utmärkt val i att husera Moulin Noir på sin scen. Missa det inte!

Om Arne

Arne Nilsson, eldsjälen & krögaren, fick för 15 år sedan visionen om att skapa en restaurang i Stockholm med trolleritema. Norra Europas enda i sitt slag. 2009 blev visionen verklighet.