Close-up Deluxe

Skrevs den 18 september, 2012 inom Nyheter
En magisk hand med ett mynt

Trolleri med magiska bägareShower i det innersta…
Varje onsdag framöver kommer det bli en speciell ”Close-up Deluxe”-föreställning. Vid vissa tidpunkter under kvällen får du chans att lämna ditt bord i restaurangen, för att ta plats i en liten teatersittning i Spegelrummet – det innersta rummet på Magic Bar – där veckans trollkonstnär kommer framföra en c:a 20 minuters föreställning med de mest spektakulära numren du någonsin sett. Och vi överdriver inte när vi säger så – det är verkligen så häpnadsväckande och spektakulärt att man känner sig lätt yr efteråt.

Johan Ståhl i världsklassVarför?
Det har funnits önskemål bland våra artister om att erbjuda detta showformat, men vi har inte vetat hur det skulle lösas rent praktiskt. Det var inte förrän uppsalamagikern Johan Ståhl under våren visade oss handgripligt hur det skulle göras, när han ”lånade” gäster hos oss för att publiktesta magiakten med vilken han senare skulle bli 2:a-pristagare vid Världsmästerskapen i Magi 2012, som vi förstod hur lätt det egentligen var att lösa. Därefter smygtestade vi formatet hela sommaren med hjälp av vår trolleri-guru Tom Stone, och nu har det fått en fast plats i programmet varje torsdag!

En stark handVad är skillnaden?
Detta format, som i branschen kallas ”formell close-up”, där man har 12-24 personer sittande i en tät halvcirkel omkring trollkonstnären, är det enda formatet där man inte behöver begränsa sig. På t.ex. scen måste magikern ofta stryka de mest avancerade numren, för de är för små för att alla ska kunna se dem. Och vid bordstrolleriet måste magikern hela tiden vara beredd att avbryta i samma sekund som den beställda maten serveras. Plus att magikern får välja nummer som går att göra även om t.ex. kortleken har råkat läggas i kondensen från ett kallt ölglas.
Men i Spegelrummet, där det inte finns några yttre begränsningar – där kan trollkonstnären göra sina coolaste ”värsting”-nummer. Och det, min vän, är värt att uppleva!

Tills vidare bjuder vi på denna show – fritt inträde.

Om Arne

Arne Nilsson, eldsjälen & krögaren, fick för 15 år sedan visionen om att skapa en restaurang i Stockholm med trolleritema. Norra Europas enda i sitt slag. 2009 blev visionen verklighet.